понеділок, 18 квітня 2016 р.

Аптека у вашому домі

Шпинат
Шпинат використовують як лікувальний-дієтичний засіб при туберкульозі і захворюваннях крові. При його щоденному вживанні нормалізується травлення, серцево-судинна діяльність. У дітей шпинат, сприяє формуванню кісток, допомагає запобігти розвитку рахіту. Корисний він також при лікуванні діабету і гіпертонії. Сирий сік шпинату рекомендують приймати при нестачі заліза в крові, порушення росту у дітей, при запаленні ясен.
Гарбуз
Сік гарбуза, прийнятий на ніч по 0,5 склянки, заспокоює центральну нервову систему і діє як снодійне. А оскільки гарбуз виводить з організму надлишки рідини, сік рекомендують приймати при водянці, набряках різного походження, захворюваннях нирок, печінки, сечо-вивідних шляхів. Приймаючи до 3 ковтки соку 4 рази на день протягом 1 міс. можна позбутися багатьох хвороб нирок і печінки.

Петрушка
Петрушка містить багато калію (це пояснює її протинабрякову дію), ефірні масла. Листя петрушки сприяють зниженню кров'яного тиску, застосовуються як судинорозширювальний при спазмах коронарних судин серця. Петрушка покращує травлення і збуджує апетит, регулює обмін речовин, підсилює процеси кровотворення. Листя, коренеплоди і насіння петрушки допомагають при хворобах нирок і сечового міхура, набряках, жіночих захворюваннях, малярії, ревматизмі.



Немає коментарів:

Дописати коментар