неділя, 5 листопада 2017 р.

Радіодиктант національної єдності

У День української писемності та мови 9 листопада на Українському радіо традиційно відбувається радіодиктант національної єдності. Щороку всі охочі - в Україні та за її межами - можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та не стільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.
                   Багато хто із року в рік пише радіодиктант у безпорадній самотності, бо просто не знає, куди піти. Тому Баштанська гімназія  гостинно запрошує усіх шанувальників рідного слова . Якщо ви думаєте, що радіодиктант мають право писати лише ті, хто вивчив напам'ять "Український правопис", "Кобзар" Тараса Шевченка і знає, ким Олена Пчілка доводилася Лесі Українці, а Марко Вовчок - Марії Вілінській, то дуже помиляєтеся. Радіодиктант може писати кожен: і хто лише вчиться виводити крапочки над літерою Ї, і хто ніколи не помиляється у наголосі слова "вІрші", і навіть ті, хто й досі плутає Є, Е і Э.
         Ніхто не рахуватиме ваших помилок. Навіть більше: ніхто не ставитиме вам оцінок. Радіодиктант кожен пише сам для себе. І сам себе може перевірити.
        Кожен пише радіодиктант, де хоче, як хоче і дотримуючись своїх власних традицій. Можна писати в гордій самотності, а можна - толокою. Головна умова - хороший настрій. Ну, а хороший настрій передбачає ... свято. 

         Диктант проводитимуть учителі української мови та літератури Ліпінська Н.О. та Ткачук І.П.

Немає коментарів:

Дописати коментар