середа, 3 лютого 2016 р.

Імпресіонізм - стиль мистецтва

«Impression» – відчуття, враження. Імпресіонізм - стиль мистецтва, що передає миттєве враження від природи, від людини, не вдаючись у психологічну глибину і нехтуючи усіма канонами та традиціями живопису. Народження стилю повязують із французькими художниками, які змінили власне ставлення до повсякденності та людини в мистецтві. Французькі художники-імпресіоністи К.Моне, К.Піссарро, Е.Дега, О.Ренуар, А.Сіслей                                  Клод Моне «Осінь»
Одним із яскравих представників імпресіонізму був Каміль Піссарро, який самостійно винайшов основні принципи, які лягли в основу живопису імпресіоністів. В перших роботах художник особливу увагу приділяв зображенню предметів в повітряному просторі. Світло і повітря – провідна тема його творчості. Роботи, які прославили Піссарро, це поєднання традиційних пейзажних сюжетів та незвичайної техніки у промальовці світла і предметів, на які падає світло. Картини зрілого Піссарро написані щільними мазками і сповнені тим фізичним відчуттям світла, виразити яке він намагався.

Після знайомства з Жорж-П’єром Сера в 1890 році Пісарро зацікавився технікою пуантилізму (окремого накладання мазків). Але ці роботи дуже погано продавались. К тому же те, що хотів передати за допомогою цієї техніки Піссарро, поступово вичерпало себе і перестало приносити йому художнє задоволення. Піссарро повернувся до своєї звичайної манери.

«Бульвар Монмартр. Після полудня, сонячно.» 1897

Немає коментарів:

Дописати коментар